Hooggevoeligheid is een prachtig zijnskenmerk. Je voelt andere mensen en sfeer goed aan en weet vaak wat iemand anders nodig heeft.

Als een kind hooggevoelig is, heeft het een gevoeliger zenuwstelsel. Prikkels vanuit de interne en externe zintuigen komen meer binnen en worden intensiever verwerkt. Fijn als je daar goed mee om kunt gaan.

Maar… hooggevoeligheid kan ook als lastig worden ervaren. Je kunt je overweldigd voelen door alle prikkels die binnenkomen en soms zelfs het gevoel hebben dat je jezelf aan het verliezen bent.

Otto de Octopus kan je kind helpen door met hem/haar praten en dingen uit te leggen over hooggevoeligheid. Door activiteiten te doen van het Buitengewoon Mezelf spel krijgen kinderen nieuwe gereedschappen in hun gereedschapskist die ze kunnen inzetten om goed voor zichzelf te leren zorgen en hun talent in te zetten op een manier die bij hen past.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw kind? Neem vrijblijvend contact op met Praktijk Lijfkracht & Breinkracht. Bel 06 575 342 93