Zintuiglijke prikkels worden verwerkt in de hersenen. Soms verloopt de prikkelverwerking niet helemaal naar behoren en zijn er uitdagingen. Deze uitdagingen kunnen liggen in gedrag, werkhouding, leren, maar ook bij het slapen.

Bij sommige mensen komen bepaalde prikkels te sterk binnen, waardoor ze letterlijk overprikkeld raken (lage drempel). Anderen zijn juist onderprikkeld en hebben meer prikkels nodig om de taken te kunnen volbrengen (hoge drempel). Voor elke zintuigsysteem kunnen de drempels anders zijn.

Praktijk Lijfkracht & Breinkracht bekijkt graag samen met ouders en school of bepaald gedrag, werkhoudingproblemen of uitdagingen op leergebied te verklaren zijn vanuit de zintuiglijke informatieverwerking. Daarbij gaan we op zoek naar oplossingen om tegemoet te komen aan de behoeften van het kind.

Anita van Iersel heeft het certificaat Sensorisch informatieverwerkingsspecialist Jeugdprofessional bij Sensory Lab Academy behaald.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw kind? Neem vrijblijvend contact op met Praktijk Lijfkracht & Breinkracht. Bel 06 575 342 93