Als je lekker in je vel zit, is er ruimte in je brein om je te ontwikkelen. Wanneer er uitdagingen bestaan in sociaal en/of emotioneel opzicht of bij gedrag, dan zijn er verschillende programma’s waarmee Lijkracht & Breinkracht ondersteuning kan bieden, zodat het leren beter gaat.

sensorische informatieverwerking

Hoe zintuiglijke prikkels verwerkt worden, is voor ieder persoon anders. Uitdagingen binnen bepaald gedrag, in dagelijks functioneren, werkhoudingsproblemen of uitdagingen op leergebied kunnen mogelijk worden verklaard vanuit de zintuiglijke prikkelverwerking.

mindset

In de mindsettraining leert een kind van alles over het brein en hoe je manier van denken je helpt of juist een stoorzender is.

hooggevoeligheid

Door met je kind te praten en dingen uit te leggen over hooggevoeligheid en door activiteiten te doen krijgt een kind gereedschappen die hij kan inzetten om goed voor zichzelf te zorgen.

faalangst

De faalangstreductie training ‘STERKerSTAAN’ is gebaseerd op de R(ationele) E(motieve) T(herapie), de progressieve relaxatie volgens Jacobsen en STERK STAAN oefeningen.

Executieve functies

Executieve functies zijn regelfuncties in je brein die je denken en doen aansturen en controleren.

ADHD

Het trainingsprogramma ADHD bestaat uit 8 lessen en is gebaseerd op REM-model en op het Basis Balans model.

emotieregulatie

Na deze training begrijpt een kind zijn gevoelens beter en heeft het tools in handen om goed met gevoelens om te gaan.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw kind? Neem vrijblijvend contact op met Praktijk Lijfkracht & Breinkracht. Bel 06 575 342 93