Het verstevigen van het fundament vormt altijd het vertrekpunt van de begeleiding en ondersteuning. Onderstaande programma’s kunnen hiervoor ingezet worden.

Reflexintegratie

Soms zijn reflexen onvoldoende of niet geïntegreerd. Reflexintegratie kan helpen beter te kunnen focussen, concentreren, organiseren en begrijpen. 

DOMINANTIETEST

Door samenwerking tussen beide hersenhelften te optimaliseren komt een kind meer in balans, waardoor de ontwikkeling soepeler verloopt en leren makkelijker wordt.

movement based learning

Verbeteren van bewegings- en communicatievaardigheden die cruciaal zijn voor fijn motorische bewegingen, bewegingen met het hele lichaam, binoculair zicht, binauraal horen en abstract denken.

ruimtelijk zicht en inzicht

Door visuele screening en eventuele inzet van visueel ruimtelijke training kan een kind makkelijker leren en wordt het echte potentieel van een kind gezien.

VISUELE SCREENING EN TRAINING
Het visueel trainingsprogramma bevordert de samenwerking tussen beide ogen.

INTO BOUNCE
Met de Into-Bounce training wordt het autonoom zenuwstelsel in balans gebracht door een ritme van kalmerende en activerende prikkels.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw kind? Neem vrijblijvend contact op met Praktijk Lijfkracht & Breinkracht. Bel 06 575 342 93